Reklama

Velikonoce netradičně | Mrkvový beránek

Symbol beránka nesmí ve velikonočních přípravách chybě
12154

Mnozí z nás už mají své ozkoušené recepty a ověřené ty nejlepší formy. Proč ale nezkusit něco nového, stejně chutného, navíc ale zdravého?!

Ingredience

300 g špaldové mouky

4 střední mrkve nastrouhané najemno

½ kelímku kyšky

2 vejce

3 lžíce kokosového oleje

3 lžíce medu

1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů

nasekané mandle

sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice

špetka soli

šťáva z čerstvého citronu

Postup:

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

Zdroj: NATURHOUSE

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama