Reklama

Víkendový tip: Vyzkoušejte šlehačkový dort s jahodami

Víkend je za dveřmi...
12218

A to si zaslouží sladkou odměnu! Vyzkoušejte upéct tenhle jahodový dort, který si určitě zamilujete!

Co budete potřebovat?

Suroviny na těsto 

- Bábovka bez lepku vhodná i pro diabetiky Labeta

- 3 vejce

- 175 ml vody nebo mléka

- 150 ml oleje 

Suroviny na krém 

- 2 smetany ke šlehání

- 1 zakysaná smetana

- 1 tvaroh

- 100 g cukru

- 2 ztužovače šlehačky

- ovoce 

Postup 

Korpus 

Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.

Krém

Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme. 

Dokončení dortu

Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme domácím jahodovým džemem a částí krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus. Dort necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu plátky čerstvých jahod. Dobrou chuť!

Reklama
Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama