Reklama

Vyzkoušejte odlehčený fit oběd: Čočkové karbanátky

Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv.
Reklama
13302

Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.

Počet porcí: 8 porcí

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

250 g zelené čočky

1 malá cibule

3 mrkve

2 stroužky česneku

1 hrst vlašských ořechů

1 hrst slunečnicových semínek

2 lžíce lněných semínek

100 g strouhanky

2 vejce

2 lžíce rajčatové pasty

sůl, černý pepř

Postup:

1. Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!

2. Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.

3. Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky. A poté vytvarujeme 8 placiček.

4. Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.

Dobrou chuť!

 

Zdroj www.akademiekvality.cz

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Reklama
Reklama