Reklama

Vyzkoušejte: Šafránové risotto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem

Vařte doma jako šéfkuchař...
Reklama
13292

Suroviny pro 2 osoby:

160–180 g rýže typ Arborio nebo Carnaroli • 8 krevet střední velikosti (u dvou odstraníme krunýř a hlavu a nakrájíme každou na 3–4 kousky) • 40 g másla • šafrán • 1 šalotka • 2–3 lžíce mascarpone • granátové jablko • 1,5 dl suchého bílého vína • sůl • teplý vývar

Postup přípravy:

V kastrolku rozpusťte cca 20 g másla a orestujte šalotku nakrájenou najemno. Přidejte krevety nakrájené i celé (celé krevety po cca 3 minutách dejte bokem – budou použity na ozdobu). Přidejte trochu bílého vína a zasypte rýží. Do rýže přidávejte postupně teplý vývar (nejlépe rybí) a postupujte dle návodu na přípravu rýže. Přidejte šafrán. Risotto stáhněte z plotny a vmíchejte zbytek másla a přidejte 2–3 lžíce mascarpone, dochuťte solí. Na talíři ozdobte hotové risotto celými krevetami a zrnky granátového jablka.

Dobrou chuť!

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Reklama
Reklama