Reklama

Zahřejte se: Skvělý karamelový svařák pro mrazivé večery

Čím jiným se v mrazivých dnech zahřát lépe, než dokonalým svařeným vínem? Jak na něj a co budeme potřebovat?
11198

Ingredience:

500 g třtinového cukru

200 ml brandy, kvalitního rumu či jiného destilátu

8 svitků skořice

1 lžička hřebíčku

6 hvězdic badyánu

1 jablko, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky

1 citron, oloupaný a nakrájený na tenké plátky

1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na tenké plátky

2 litry červeného vína

Postup přípravy:

Do hrnce nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte destilátem, přidejte koření a pomalu vařte zhruba 10 minut - dokud se karamel nerozpustí. Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Poté nechte vychladnout. Po vychladnutí přilejte víno a znovu směs přiveďte k varu. Svařák podáváme horký, ideálně ve společnosti přátel nebo vašeho miláčka. Na zdraví!

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama