
Ingredience:
500 g třtinového cukru
200 ml brandy, kvalitního rumu či jiného destilátu
8 svitků skořice
1 lžička hřebíčku
6 hvězdic badyánu
1 jablko, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
1 citron, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
2 litry červeného vína
Postup přípravy:
Do hrnce nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte destilátem, přidejte koření a pomalu vařte zhruba 10 minut - dokud se karamel nerozpustí. Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Poté nechte vychladnout. Po vychladnutí přilejte víno a znovu směs přiveďte k varu. Svařák podáváme horký, ideálně ve společnosti přátel nebo vašeho miláčka. Na zdraví!