Reklama

Zamilujete si: Višňový džem v čokoládě

Léto a třešně k sobě neodmyslitelně patří...
12412

A když navíc k třešním přidáte ještě čokoládu - vznikne něco neskutečně dobrého! Vyzkoušejte si udělat letní višňový džem v čokoládě.

Jak na to?

Budete potřebovat:

800-900 g vypeckovaných višní, JamFix 2:1 Labeta, 500 g cukru, polévková lžíce rumu, hořká čokoláda dle chuti, kousek másla.

Postup přípravy:

Připravíme si čisté, vroucí vodou spařené sklenice a čokoládu rozpustíme na vodní lázni s kouskem másla. Každou sklenici vylijeme troškou rozpuštěné čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celou stěnu sklenice. Vylitou sklenici dáme na chvíli do mrazáku, aby čokoláda ztuhla – sklenici nesmíme v lednici zapomenout, aby nenamrzla, při plnění marmeládou by mohla prasknout! Omyté a vypeckované višně pomixujeme (více nebo méně podle chuti), přidáme lžíci rumu, přisypeme JamFix 2:1 a 500 g cukru a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme připravené sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Tip na rychlejší variantu: 

Chceme-li se vyhnout pracnému vylívání sklenic čokoládou, můžeme čokoládu nastrouhanou na hobliny vmíchat přímo do džemu těsně před plněním sklenic. Džem tak bude sladší celý, nejen u stěn.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama