

Připravte si ji tak, jak ji máte ráda, a přesně podle své oblíbené kavárny či stánku.
Domácí ledová káva
Připravte si ji tak, jak ji máte ráda, a přesně podle své oblíbené kavárny či stánku.
Latte se sójovým mlékem dokáže v mnohých vyvolat přímo závislost a nedovedou si bez něj ranní cestu do práce vůbec představit. Jenže taková pravidelná kávička v kelímku něco stojí a ne vždy se vám pro ni chce vyrazit. JOYonline zapátrala a poradí vám, jak uvařit kávu skoro jako z kavárny a za zlomek ceny. Protože je léto, vsadili jsme na její tolik oblíbenou ledovou verzi. Kdo by se chtěl ve vedrech ještě zahřívat? Namíchat ledový drink bohatý na kofein, cukr i další bohaté chutě snadno zvládnete. Jeho příprava zabere jen pár minut a ten požitek! Hmmm... Cítíte, jak voní?
Základem pro domácí ledový doping bude kvalitní espreso, různé polevy a sirupy a doma ušlehaná pravá šlehačka. Když vás bude honit mlsná, sáhněte jen po vanilkovém, čokoládovém nebo našem oblíbeném karamelovém toppingu. Pro milovnice ovoce existuje jahodové, banánové a skvělé je i mátové nebo mandlové aroma.
Dietářky, zavřete oči, delikátní recepty jsou tady:
Čokoládová vzpruha: 1/3 šálku čerstvého espresa, 2/3 šálku mléka, vanilkový sirup, kousky nalámané čokolády, led, čokoládová šlehačka s karamelovým toppingem navrch
Jahodový obláček: 1/3 šálku čerstvého espresa a 2/3 šálku mléka s kapkou smetany, vanilkový sirup, kousky hořké čokolády, led, šlehačka, jahodový topping a navrch jako ozdobu čerstvou jahodu
Karamelové tornádo: silnější čerstvé vychladlé espreso, karamelový sirup, led, domácí šlehačka a karamelový topping – opravdu mlsným jazýčkům doporučujeme navrch posyp z nasekaných karamelek
Postup při přípravě:
• Předem si připravte espreso z oblíbené značky kávy a nechte je vychladnout.
• Poté obsah nalijte do mixéru, kam přidáte také mléko a led a vše rozmixujete.
• Tekutý obsah vlijte do oblíbeného šálku či sklenice, dochuťte podle potřeby zvoleným sirupem a znovu zamíchejte.
• Takto připravený nápoj ozdobte šlehačkou a toppingem, případně ovocem či sladkými kousky čokolády a karamelu.
• Servírujte v silnostěnné sklenici se slámkou.