

Lahodný zmrzlinový dezert s příchutí kávy vás v létě báječně osvěží.
Recept: Sendviče s kávovým semifreddem
Lahodný zmrzlinový dezert s příchutí kávy vás v létě báječně osvěží.
Dopřejte si sladkou tečku na závěr dne nebo po dobrém obědě. Pochoutku můžete servírovat svým přátelům i na rodinných oslavách. Nelze jí odolat již od pohledu, chutná naprosto fantasticky.
Ingredience (na 2 litry)
10 g granulované instantní kávy
2 lžíce kávového likéru (např. kahlúa)
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
sušenky k podávání
Postup:
Připravte si kastrůlek a v něm zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do doby, než se rozpustí. Poté nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku i cukr. Postavte nad hrnec s probublávající vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Mísu opatrně sundejte a nechte zchladnout. Občas zlehka prošlehejte. Bokem si ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Do vzniklé směsi přimíchejte kávovou příchuť, poté ji vlijte do 2litrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.
Vyzkoušejte také vynikající medové semifreddo, které najdete na www.apetitonline.cz.