

Dobrota na víkend: Tvarohový koláč s brusinkovým želé
Co budete potřebovat?
Suroviny:
300 g sýra Philadelphia
200 g cukru
2 lžíce škrobu
100 g zakysané smetany
1 vejce
2 žloutky
10 ml smetany
100 g kakaových sušenek
2 lžíce másla
100 g cukru
špetka mleté skořice
1 lžíce kakaa
100 ml červeného vína
2 lžíce sušených brusinek
3 plátky želatiny
200 g cukru
50 ml smetany
100 g hladké mouky
1 lžíce másla
Jak na to?
Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky a zbylé suroviny.
V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.
Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.
Recept od Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, více informací na www.gastrofoodfest.cz .