Pomerančová panna cotta s malinovým coulis
Víkendové menu je prostě vždycky tak nějak speciální, a proto jsme se rozhodli připravit si dokonalý lehký dezert s nádechem sezónních ingrediencí. A jaké to jsou?
Co budeme potřebovat:
- 4 pomeranče
- 1 l smetany 33%
- 6 plátků želatiny
- 100 g cukru krupice
- 300 g malin
- 50 g cukru krupice
A nakonec samozřejmě víno!
200 ml červeného vína s ovocným aroma se snadno řekne, ale nejsme odborníci, a tak jsme se zeptali přímo našeho sommeliera. Ten doporučuje Frankovku nebo Svatovařinecké!
No a dále?
Plátkovou želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody. Šťávu z pomerančů smícháme s cukrem a zredukujeme na sirup. Smetanu necháme projít varem, necháme na patnáct minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, želatinu a zbylý cukr. Smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu. Maliny, cukr a červené víno svaříme na 300 ml objemu. Rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.
Pokud nemáte silikonové formičky, ze kterých dezert vyklopíte na talíř, vsaďte na podávání ve skle!
No a je hotovo!
Protože ale panna cottu připravujeme na zítřejší posezení s přáteli, nutností je vybrat i správný nápoj. Na řadu přišla tedy opět rada sommeliera Tomáše Brůhy, který přímo pro nás vybral TADY!
Dobrou chuť a na zdraví!