

3 jarní saláty, které musíte vyzkoušet
Ať už jste ve svém jídelníčku vsadili na SOS režim do plavek, nebo jen s vyššími teplotami nemáte chuť na těžké obědy a večeře, vyzkoušejte originální recepty na lehké saláty, které vám zachutnají!
Kuskus salát s avokádem, granátovým jablkem a medovo-sezamovou zálivkou
Potřebujeme:
salát dle vlastního výběru
60-80 g vařeného kuskusu
½ malého avokáda
½ granátového jablka
2 lžíce sýru cottage
1 lžíce sacha inchi oříšků (můžeme nahradit i mandlemi nebo kešu)
Natrhejte omyté a osušené listy salátu do velké mísy.
Přidejte avokádo nakrájené na kostky společně se semínky z granátového jablka.
Nahoru přidejte porci vařeného kuskusu, cottage a nahrubo nasekané ořechy a jdeme připravovat zálivku.
Na zálivku potřebujeme:
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce balsamico octa
2 lžíce sojové omačky
sůl, pepř
2 lžíce semínek bílého sezamu
Všechny ingredience důkladně smíchejte v malé skleničce.
Stačí nalít na salát a je hotovo! Tak dobrou chuť.
Potřebujeme:
1 červený pomeranč, oloupaný a na kousky nakrájený
1 grapefruit, oloupaný a na kousky nakrájený
1 fenykl na plátky
6 ředkviček na plátky
1 střední žlutá paprika na plátky
Na malé kousky a jemné plátky nakrájené ovoce a zeleninu stačí smíchat v misce a je hotovo.
Špenátový salát s jahodami a borůvkami
Potřebujeme:
2 hrnky listů baby špenátu
3 vetší jahody na plátky
¼ hrnku borůvek
2 plátky červené cibule
100g tuňáka ve vlastní šťávě
¼ hrnku olivového oleje
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce kremžské hořčice
½ lžíce cukru
1 lžíce čerstvě nasekaného estragonu
sůl, pepř
V míse smíchejte listy špenátu, jahody, borůvky, červenou cibuli a tuňáka.
Vedle potom spojte olivový olej s hořčicí. Přidejte ocet, cukr, sůl, pepř a samozřejmě i na jemno nasekaný estragon. Vše je potřeba důkladně promíchat a vytvořit jednotnou emulzi.
Zálivkou stačí přelít salát, vše smíchat a jen si pochutnávat.