Reklama

JOY TIPS: Prozradíme vám, kam za dokonalým jídlem

A ne, že nám to všechno vykoupíte!
Reklama
10804

Valentina, šéfredaktorka

Velkou část svého dětství a dospívání jsem strávila ve Francii a Belgii, takže jestli něco miluju, tak jsou to sýry. Úplně všechny: z kravského, ovčího i kozího mléka. I ty, které zrovna "nevoní". Mnohem radši, než abych si dala po hlavím jídle sladký dezert, sáhnu po výběru několika sýrů a fíkové marmeládě. Takže už asi chápete, že sýry a já jsme nerozlučná dvojka. Není to zrovna nejzdravější a nejdietnější, ale to se nedá nic dělat! Například italské sýry patří k těm, které byste našli kdykoli u mě v lednici. Hodí se totiž téměř do každého jídla. Těstoviny, rizota, saláty, omáčky – to vše dokonale doplní! Pokud sami až tak nevaříte nebo nemáte s těmito surovinami zkušenost, tak se vydejte do 14. října v rámci festivalu Pravá chuť Dolce Vita do jedné ze 30 restaurací, kde budete moct ochutnat menu složené z pokrmů, ve kterých budou hrát hlavní roli Parmigiano Reggiano DOP, Asiago DOP a Gorgonzola DOP. Dietu si tedy naplánujte až od pondělí! Více informací i recepty hledejte na www.pravachutdolcevita.cz.

 

Týna, beauty redaktorka

Jestli jste se rozhodli držet dietu, tak raději dál nečtěte. Můj typ je spíš pro ty, pro které je slovo dieta (alespoň momentálně) sprosté slovo. Určitě už jste na Instagramu zaznamenali nádheru jménem "cronuty" nebo "kroblihy". Jde o smažené koblihy z croissantového těsta, takže o kombinaci koblih (donutů) a croissantů, které jsou samozřejmě ještě vylepšené polevami, různým sypáním a zdobením a plněné nejrůznějšími krémy. V redakci jsme měli tu možnost ochutnat cronuty s pražské provozovny Oh Deer Bakery a řeknu vám... co bych vám vlastně říkala, prostě to běžte ochutnat sami! Protože to zkrátka stojí za to. Potetovanému majiteli Lukáši Vaškovi tady pod rukama vzniká doslova sladký gurmánský orgazmus. Zajděte k němu, ale musíte brzy, odpoledne už totiž mívá vyprodáno. 

Klára, foto editorka

Miluju jídlo a vzhledem k tomu, že jsem vyrostla a bydlím na Letné (a ano, vím, že vlastně neexistuje) je mi už tak nějak předurčeno mít ráda hipsterské podniky. Mým nejoblíbenějším je momentálně kavárno-bar Cobra, kde mají ten úplně nejlepší hummus, který jsem kdy ochutnala. V Cobře se skvěle najíte ať už přijdete na snídani, nebo obědové menu. Na večer můžete zase ochutnat originální drinky jako například: What the pho?, Cobropolitan nebo Are you nuts? Už kvůli těm názvům to podle mě stojí za vyzkoušení. :) 

Lucka, fitness redaktorka

Je mi jasné, že všude kolem vás jsou super cukrárny s božskými dortíky... Ale! Pokud třeba chystáte party, oslavu narozenin nebo chcete pro někoho z rodiny či kamarádku opravdu neobyčejný dort k narozeninám, pak vřele doporučuji (z osobní zkušenosti a ne jedné!) Markétinu cukrárnu. Nejenže je Markéta skvělá cukrářka co si s běžným dortem poradí levou zadní, ale umí naprosto neuvěřitelný makronky všemožných chutí, příchutí i náplní. Navíc dělá i bezlepkové, bezlaktozové či raw dorty, prostě cokoli na co si vzpomenete, tak zvládne. A co víc??? Markéta pořádá i kurzy, na kterých vám s radostí předá své tipy, triky a zaručené recepty na všechny její dobroty. Takže koukněte na facebooku na Markétina cukrárna. Slibuji, že rozhodně nebudete litovat. 

Karolína, redaktorka JOYonline.cz

Ráda jím a nerada vařím, což znamená, že trávím relativně hodně času po restauracích. Ze všeho nejvíc však ujíždím na burgerech. A zrovna v pátek jsem šla na doporučení naší ex beauty redaktorky Báry vyzkoušet pražský podnik George Prime Burger. Ochutnala jsem kalifornský burger s guacamole, k tomu hranolky ze sladkých brambor a hned dva druhy báječné margarity. A můžu vám říct, nic bych na jídle, pití ani prostředí a obsluze neměnila, za mě 10 z 10. Takže pokud milujete burgery a rádi zkoušíte nové podniky, v George Prime Burger ve Vodičkově ulici rozhodně neprohloupíte.

 

Mariya, fashion redaktorka

Jestli stále hledáte ten nejlepší burger v Praze, určitě se zkuste zastavit v podniku Želva beers & burgers. Najdete tu jak dobrého burgera pro vegetariány, tak i snad nejpálivější burger ever - Hell boy. To, že si u něho dospělí chlapi běžně rozbrečí, není vtip.  I zbytek nabídky je výborný, takže vážně doporučuji! Ale večer to chce rezervačku, protože jinak si tam nesednete.

Petra, redaktorka JOYonline.cz a produkční

Když přemýšlím, kam za dobrým jídlem a chci jít na jistotu, vždycky je jasná volba  jakýkoliv koncept od Ambiente. Ať už chci jít na skvělou snídani do Esky, na sváteční oběd do Savoye nebo na super českou klasiku do Lokálu, nikdy nešlápnu vedle. Koncept Ambiente ( a opravdu mluvím o všech restauracích v této síti ) je promyšlený do posledního detailu a o dokonalý gastronomický zážitek  tak nikdy není nouze. Takže pokud nevíte kam, www.ambiente.cz vřele doporučuju! Já se v nejbližší době chystám navštívit znovu otevřenou cukrárnu Myšák, která je nově pod taktovkou právě profíků z Ambi teamu!

Foto: Getty Images, PR, Instagram a vlastní archiv

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Reklama
Reklama