Reklama

JOY TIPS: Jaké české dobrůtky vás prostě nesmí minout?

Inspirace, novinky i drby přímo z redakce...
Reklama
9738

Valentina, šéfredaktorka

Klasické kravské mléko mi nikdy moc nechutnalo, proto jsem vždy jásala, když jsem narazila na kavárnu, kde měli alespoň sójovou alternativu, jelikož bez ranního capuccina nedám ani ránu. Ačkoli mandlové je, alespoň podle mě, mnohem chutnější a zdravější. Ale na to jsem bohužel narazila jen asi ve třech podnicích v Praze, tak si ho prostě kupuji domů a používám ho, jak jen to jde. Třeba v takových overnight oats je úplně nejlepší. Ale teď mě hodně zajímá další rostlinná náhražka za klasické mléko vyrobená z máku. Přichází s ním česká firma Nemléko, která ale potřebuje trošku pomoct s rozjezdem. Na crowdfunfigové stránce hitit.com můžete přispět vámi zvolenou částkou a vybrat si svou odměnu. Už jen kvůli těm krásným obalům to musíte udělat, to je úplně radost pohledět! A mák navíc obsahuje nejvíce vápníku na světě, takže svým kostem prokážete ještě větší službu, než mlékem kravským.

Mája, fashion redaktorka 

Čas  od času s manželem vyrážíme na celodenní výlety po pražských kavárnách. Ráno ale už pravidelně začínáme v kavárně Místo v Bubenečské ulici. Výborná filtrovaná káva a hlavně absolutně vynikající ztracená vejce na kváskovém chlebu je něco, co si nikdy neodpustím.

Verča, beauty redaktorka

V rodině Filipa Nováka se asi dědí zlaté ruce - Filip totiž umí kouzlit se štětci a líčidly a jeho maminka zase vyrábí báječné poctivé dobroty pod značkou Delikatesky. Pokud vám spojení "poctivé" a "od mámy" evokuje těžký mastný nedělní oběd, tak na to klidně zapomeňte. Tyto pochoutky jsou lehké, moderní, ale vyráběné z nešizených ingrediencí s pečlivostí a láskou maminkám vlastní. Delikatesky umí lahodné předkrmy, místo okoralých chlebíčků vaše jazyky popletou vynikajícími plněnými minihoustičkami, pochutnáte si na hlavních chodech i božských sladkých tečkách. No však se podívejte na jejich nabídku sami. Objednat si od nich můžete dobroty na firemní večírky, na Vánoce, Velikonoce, svatby nebo i jen tak, když si chcete pochutnat nebo na někoho udělat dojem. Www.delikatesky.com

Kristýna, fitness redaktorka

Když ráno nemusím vstávat, zbožňuju dlouhé vymazlené snídaně. Bez vůně čerstvě umleté kávy, zvuku šlehání mléka a vymýšlení, co bude ke snídani, by pro mě už asi víkend nebyl správným víkendem. Přes celé svátky jsem se těšila, jak najedu zase na zdravější režim, a tak se vracím zpátky k mojí nejoblíbenější pohankové kaši Nomina. Dávám si jí s mlékem, javorovým sirupem, banánem, borůvkami a nasekanými opraženými ořechy a je to prostě lahůdka. Navíc příprava je super rychlá – ohřejete mléko, nasypete instantní směs (složení: jen 100% loupaná pohanka) a přidáte vše, co máte rádi a máte to. Seženete ji v obchodech zdravé výživy a někdy i ve větších supermarketech. 

Tereza, on-line editor

Přiznejme si to na rovinu, dochucovadla vládnou kuchyni. Neříká se mi to snadno, ale i přes to, co o nich všechno vím, jich doma taky pár mám. Ale lepším se! Odstřihla jsem se od kostky. Ano, myslím tu, která slibuje po rozpuštění ve vodě plnou chuť a vývar jako řemen. Sliby chyby. Jako řemen mi na české scéně připadá vývar jen jeden. Vlastně tři – zeleninový, kuřecí a hovězí od kluků z Konečně vývar. Nebudeme si nic nalhávat, možná moje láska k nim (ke klukům i k vývarům) vznikla tak trochu on-line, ale hned po první off-line ochutnávce už vím, že je to láska z kategorie „dokud nás smrt nerozdělí“.

Nebojte se do toho jít po hlavě taky, seznamte se s nimi (s Jakubem, Janem a Jaroslavem a taky se zeleninovým, kuřecím a hovězím samozřejmě), a zamilujte se tak, jako nikdy dřív. Mňam!  

Klára, on-line redaktorka

Také už máte plné zuby rohlíků, housek a chlebů, které jsou tvrdé jako kámen už druhý den? No co druhý, rozmrazené pečivo je tvrdé snad hodinu potom, co ho koupíme. Pokud ano, mám pro vás doporučení na to nejlepší české pečivo pod sluncem. Na svědomí ho má paní Holaňová. Její biopekárna na českém trhu již devět let a podle mě nemá konkurenci.  Vyrábí pečivo z kvalitních a certifikovaných bio surovin. Mým favoritem je její žitný chléb, který vydrží měkký celý týden! Ano, slyšíte správně, stačí zabalit do utěrky a do sáčku a máte zaručené výborné pečivo na celý týden. Kde všude se dají výrobky od paní Holaňové koupit, to se dozvíte na jejích stránkách. 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama